FaceUP Logo

En dybere mening..

Udgivet 31/03 - 2012

En professor stod foran sit filosofihold med en bunke ting foran sig. Tingene så ikke umiddelbart ud til at have nogen særlig sammenhæng, men det skulle vise sig, at de havde en langt større betydning end nogen af eleverne kunne have forestillet sig.

Da timen begyndte, tog han uden at sige et ord, et stort, tomt syltetøjsglas frem og begyndte at fylde det med golfbolde. Da han havde gjort det, spurgte han sine elever, om glasset var fyldt, hvilket de var enige om, at det var det.

 

Så tog professoren en kasse med småsten frem og begyndte at hælde dem ned i glasset. Han rystede det let, så småstenene fordelte sig mellem golfboldene. Derefter spurgte han sine elever, om glasset var fyldt, og det mente de nok, at det var. 

 

Herefter tog professoren en kasse sand frem og begyndte at hælde det ned i glasset. Sandet fyldte naturligvis de resterende hulrum i glasset. Endnu engang spurgte han sine elever, om glasset var fyldt. De svarede nu enstemmigt: “ja”.

 

“Nuvel,” sagde professoren. “Hvis I nu forestiller jer, at dette glas repræsenterede jeres liv. Golfboldene er de vigtigste ting - jeres familie, kærester, børn, venner og helbred - de ting, som selv hvis alle andre ting gik tabt, og kun disse var tilbage, stadig ville gøre jeres liv fuldendt. Småstenene er de andre ting, der betyder noget - såsom yndlingspassioner, job, hus, bil osv. Sandet er de mindste ting, dem som kun I selv føler behov for, men som I i længden godt kunne undvære.”

 

Professoren fortsatte: “Hvis I putter sandet ned i glasset først, er der ikke plads til hverken småstenene eller golfboldene. Det samme gælder i livet. Hvis I bruger al jeres energi og kostbare tid på de mindre, knap så betydningsfulde ting, får I aldrig plads til de ting, der er vigtige for jer. Vær opmærksom på de ting, der er kritiske for jeres lykke. Leg med jeres børn. Pas på jeres helbred. Inviter jeres partner på middag. Tag endnu en runde på golfbanen. For der bør altid være tid til at passe jeres golfbolde i stedet for at gøre huset rent og ordne afløbene. Tag jer af golfboldene først - de ting, der virkelig betyder noget. Få styr på prioriteterne - resten er bare sand.”

Læst 104 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Hæh.. Jeg har ikke selv skrevet den, men læste den et sted engang og tog den til mig, fordi den er så god. Den har en god morale :-)
01/04-12
den var rigtig god... og sandt var det jo også:D
14/08-12
Snow 28
Fin historie!
07/12-13

Blogger

hende med freg..:
You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one..

Andre fra samme

Funktioner

Del artiklen:


Opret note