FaceUP Logo

Følelser (mest de trælse følelser) Min aften gårurs åbenbaring

Udgivet 27/05 kl. 23:27
Lige før jeg gik min aften gåtur her til aften, sad jeg og spillede lidt FIFA15 på min PS3. Det passede så ikke rigtig min kære bedstefar at jeg skulle spille lidt, da det forgår på det samme TV apperat som de gamle plejer at tage en stor fed dosis af om aftenen. De havde også siddet og set TV havde jeg set, men da jeg så at TV'et var slukket, regnede jeg med det var i orden, at jeg kunne spille en kamp eller to. Min bedstefar spurgte så "om de så ikke kunne se TV der inde" (i TV stuen), og jeg sagde "jo det kunne de hvis de tog det andet TV der ind". Det var selvfølgelig sagt i sjov, men min bedstefar er vidst lidt autistisk, for han opfattede det i hvert fald som et flabet svar. Så han blev irriteret, og det irriterede så mig. Jeg spillede af helvede til i den kamp jeg spillede, og besluttede at det gad jeg sgu ikke. Så jeg gør hvad jeg normalt gør, når den gamle tosse af den ene eller anden grund er i dårligt humør, jeg går en tur.

På min herlige gå tur gik jeg så naturligvis og reflekterede på det her med at blive irriteret over småting, og at blive vred over småting. Det er noget jeg har haft lidt fokus på med mig selv for nylig. Undervejs gik det så op for mig, at vrede på en måde bare er koncentreret irritation. Ligesom i fysikkens verden. Kaster du en fodbold på en rude (uden at kaste helt afsindigt hårdt) går ruden sandsynligvis ikke i stykker. Kaster du til gengæld en skarp sten med ca. samme kraft på samme rude, splintres ruden pludselig. Det er fordi det overflade område stenen rammer med er mindre (mere koncentreret) end med bolden. På samme måde kan lidt irritation af gangen måske ikke provokere en voldsom reaktion, mens en stor portion irritation kan provokere en voldsom reaktion.

Hvad tænker i? Har jeg fat i noget der, eller er det bare fis i en hornlygte? Det giver under alle omstændigheder god mening for mig personligt. 
Læst 11 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Funktioner

Del artiklen:


Opret note