FaceUP Logo

Grå hår Når man visner og...

Udgivet 03/11 kl. 13:43Opdateret 03/11 kl. 13:552017-11-03

Når det første grå hår viser sig, er det et tegn på, at kroppen er i forfald.
Det er måske ens første påmindelse om, at livet ikke varer evigt, at man på et tidspunkt skal dø - og at det faktisk kun går i den retning.

Hyppigheden af grå hår stiger langsomt men sikkert.
De første viser sig i skægget, hvis man da har et sådant. Senere er det i kropsbehåringen, hvor et enkelt gråt hår, pludseligt fanger ens øjne, ja endda også længere nede - til ens overraskelse..
Sidenhen sniger de grå hår sig højere og højere op på hovedet, først i siderne og senere på toppen.

Fra det første grå hår viser sig, til det næste, kan der gå mange måneder. Man vil kunne hive det grå hår ud med en pincet, og lade som om det aldrig var der.

Men på et tidspunkt vil andelen af grå hår være så stor, at opgaven med at hive dem ud bliver enorm og resultatet ville heller ikke være fantastisk, da man i stedet vil se helt tyndhåret ud.

Man må altså nu enten slutte fred med de grå hår, eller ty til farvning eller barbering. Den lille pille eller mirakelkur, findes vist ikke endnu..

Men hvorfor er det så svært at slutte fred med de grå hår? Er det vores egen forfængelighed, eller samfundets fokusering på ungdom og udseende. Hvis man boede på en øde ø, ville man da bekymre sig om hårfarve..? Ens udseende var måske mindre vigtigt, hvis man måske ikke engang havde et spejl. I så fald er forfængelighed i høj grad bundet til vi først og fremmest vil se godt ud for andre, og mindre for os selv.
Motivationen af at stå flere timer i fitnesscenteret er altså først og fremmest betinget af, at vi ser godt ud over for andre. Selvfølgelig er det også rart at være tilfreds med sit spejlbillede, men måske fordi man tænker, andre så også vil synes, man er flot..

Nogle kvinder kan godt synes, at grå hår er flotte og virker charmerende på en mand. Og blandt især unge kvinder, er det blevet lidt på mode at farve håret gråt. Så måske man bare skal slutte fred med de naturlige grå hår. De er måske ikke så slemme igen... 

Læst 16 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Blogger

Cajoy:
Verden er en underlig fisk

Andre fra samme

Funktioner

Del artiklen:


Opret note