FaceUP Logo

Hjælp jeg er ordblind. Hvorfor har så mange fordomme mod ordblindhed?

Udgivet 17/05 - 2015

Hej, der ude.

Jeg er en pige på 19 år, og som overskriften antyder, er jeg ordblind.

Jeg tror, der går rigtig mange, der ude, der ikke rigtig ved noget om ordblindhed. Hvilket jeg syntes, er rigtig synd, da folk hurtig bliver dømmende overfor ordblinde, fx. læste jeg et opslag i dag, hvor i der stod " Mit kærligheds liv er som at læse en ordblinde stil, begge dele forstår man ikke" hvilket ikke giver nogen mening, søde ven, dit kærligheds liv er måske ikke til at forstå, men en ordblind stil med de rette hjælpe midler fejler intet. JA, nogens stile vil ikke være perfekte, da de måske ikke har fået de rigtig hjælpemidler og måske ikke ved, hvad de har ret til som ordblind, men det er også langt fra alle "ikke ordblindes" stile, der er perfekte. 

Jeg går selv på hf, hvor jeg går i en såkaldt O-klasse, altså,en klasse, hvor vi alle er ordblinde, Jeg skal op i præcis de samme fag som andre Hf'er, den eneste forskel er, at jeg går der 3 år, jeg har længere tid til mine eksamener, da jeg er langsommer til at læse og stave, og så har jeg selvfølgelig mine hjælpemidler som fx min pc til at hjælpe mig med at læse og stave med et program, som hedder CD-ORD

Jeg får måske ikke 12-taller men har da et gennemsnit på 7 og skal man ikke også være stolt af det? Jeg føler mig ikke dum som ordblind, jeg føler, jeg har nogen udfordringer med mig i rygsække, som jeg må klare lidt efter lidt.

citat: Måske er jeg langsom om at læse en bog, men 2 sek. om at løse en ligning.

 

hvis i har spørgsmål om orblindhed eller ligende så spøger endelig er meget åben om mit skjult handicap :)

Læst 220 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Jeg vil mene det er et skjult handicap. hvis en person sidder i kørestol kan man se de ikke kan gå men folk kan ikke se en ordblind ikke kan læse. Derfor mener jeg det er et skjult handicap  -
:)
25/05-15
Respekt.
25/05-15
Vi har alle svagheder og styrker. Ordblindhed skal ikke ses ned på, det er ikke et tegn på dumhed. Har stor respekt for ordblinde der gør noget ved det, samme som ved alle andre der indser og reagerer på ting der kan forbedres, selvom de har sværere ved det end andre :)
02/06-15
hej er også ordblind. giver dig helt ret i det du skriver
04/06-15
Er også ordblind, oplever ikke så tit at nogen ser direkte ned på mig af den årsag. Men oplever ind i mellem at nogle ikke ved der faktisk også er en forskel. Nogle kan være stræk ordblind og andre svag ordblind.

Jeg er så ekstra heldig, at jeg også fik indlæringsvanskeligh-
eder (btw. Fuck da lige det ord) Det betyder så jeg ikke kan lære på de mere alm. Måder som flere teltet gør. Jeg har så vært på efterskole i 2 år, på to forskellige skoler som virkelig har hjulpet. Hvilket måske kan antydes i min tekst her.

Dog mangler jeg stadig at lære, de regler der er omkring punktum.
Og komma, men når det så er sagt. Er jeg godt tilfreds med hvor jeg er noget til idag. Trods det virkelig har vært en hård kamp.
Og til tidligere stadig er vildt fusterenderne, når et ord jeg ikke kender dukker op. Og når google så hellere ikke vil hjælpe ;)

Men giver dig ret i at det er et handicap, også sådan jeg har forstået det.
08/07-15
Fedt af se af du siger hvad du mener
er selv ordblind og har gået i en klasse for ordblinde hvor vi lærte en del og i den klasse testet vi også mange programmer som kan hjælpe ordblinde i resten af kommune/landet
men dsv er den klasse lukket fordi der er et dumt skole forbund i den kommune som mente det var for dyrt af den klasse fantes...

men vis det ikke var for den klasse var jeg aldrig blevet så godt til af læse og stave som jeg er nu


og vis i har brug for hjælp kan i altid kontakte Dansk Ordblinde Foreningen
(https://www.ordblin-
deforeningen.dk/)
14/07-15
Det er så dejligt at se at i er så mange der kommer med jeres meninger angående ordblindhed!
Jeg har stor respekt for hver enkel person der enten støtter eller kæmper med det!
kram herfra :)

18/10-15
Jeg er også ordblind
11/05-16

Blogger

Funktioner

Del artiklen:


Opret note