FaceUP Logo

husk det er okay at være ked

Udgivet 14/07 - 2014

Husk det er okay

 

Jeg læste en artikel forleden om en studerende der skrev om at hans generation ikke var forberedt til livets knubs. Han beskriver blandt andet hvordan mange prøver at være normale, men uden at vide hvad normal er. Vi skammer os over at have det dårligt og græde, vi skammer os over at vi ikke er altid er glade og tilfredse med livet.

Facader er for nogen blevet det samme som at tage tøj på hver morgen. – bukser, trøje og facade, så vi klar til at gå udenfor?

Den fremragende pointe den studerende kommer frem til er netop at det er okay at vise svagheder, det okay at være ked af det, problemet er bare mange har glemt det. Den pointe er blandt andet derfor jeg for efterhånden mange år siden oprettede denne blog og lagde alle mine dårlige dage og kampe ud på nettet, så andre kunne læse det.

Ja nogen gange har folk os været kritiske overfor min blog, jah endda sagt jeg skulle tage mig sammen, men disse ord giver mig bare en forstærket pointe. Hvorfor skulle det ikke være okay at snakke om sine problemer`? hvorfor er det blevet så stort et tabu at have dårlige dage? hvorfor skal det hele se godt ud, udadtil? Jah der kommer der så en anden video ind i hovedet på mig der giver nogle stærke pointer som jeg virkelig er vild med.

I dag så jeg denne video  http://www.lifebuzz.com/colbie-caillat-got-tired-of-being-photoshopped-so-heres-what-she-did-about-it/, som sætter fokus på de facader vi sætter op, og hvordan fortæller at alle er fantastiske uanset hvordan man ser ud. FANTASTISK.

Så der denne Facebook pointe som er meget vigtig i forhold til hvordan andre skal se os. Så der laves opdateringer omkring hvor fedt det hele er, men bagved liggende så er det måske ikke altid lige som det ser ud. http://dailypicksandflicks.com/2014/06/24/what%E2%80%99s-on-your-mind-short-film-compares-facebook-to-real-life-video/

Det er selvfølgeligt klart at jeg os har lavet opdateringer der vies hvad jeg laver osv, f.eks. har jeg lige gennemført tre af de der fitness challenges og der skrev jeg da hver dag i min status at jeg nu havde gennemført endnu en dag med squats, så andre kunne se jeg trænede. Så jeg er ikke altid bedre selv, men som sagt i forhold til min pointe så er vi vokset op i et samfund hvor der ligges op til at man skal have succes og være glad, så selvfølgelig viser jeg os min e succeser frem.

Jeg mener vi kan kun se os selv når vi spejler os i andre, så på den måde skal der jo noget frem? Eller?

Til dem som følger min blog så ved i alle at jeg tænker rigtig meget over tingene altid og kommer ofte frem til en masse delkonklusioner, men fulde konklusioner er jeg ikke så god til fordi jeg ikke føler man kan konkludere livet inden det slutter, og der går forhåbentligt mange år endnu inden det sker.

Men det jeg vil frem til med denne blog er at vi simpelthen bliver nødt til at huske at det okay at være ked af det, det okay simpelthen have en dårlig dag eller en dårlig måned, det okay at fortælle højt om at du ikke kan så meget i dag fordi livet gør lidt ondt.

Dine venner og familie omkring dig vil forstå dig, hvert fald hvis de er rigtige venner omkring dig.

Og venskab det er noget af det vigtigste i verden, fordi det er dem som hjælper dig videre når livet rammer dig hårdt og specielt når det er de små ting der bare irritere. Jeg har de sidste par år, været ret obs på mine venskaber, været obs på at få set dem jeg elsker og bruge tid på at være sammen med dem. Altså rigtig sammen med dem, ikke bare en facebook chat eller en telefon samtale.  http://blog.petflow.com/a-video-everyone-needs-to-see/

Her tænker jeg på den video der blev lavet omkring hvor meget facebook og elektronik fylder i ens hverdag, og den giver også argumenter for min sag, alle skal ikke vide den succes du lige har lavet, eller den fede ting der lige er sket i dit liv. Men jeg vil påpege, den omvendte situation, prøv at fortæl alle du har det dårligt eller det hele er noget pis, mange vil måske se det som opmærksomheds krævende eller andet, og derfor skal det nok ikke blive noget du gør hele tiden. Men pointen er at hvis du gør det så ser du dine venner for dem de er: DINE VENNER.

De vil helt sikkert fortælle dig de er der for dig hvis du har brug for det.

POINTEN er at det er okay at være ked af det, det okay at livet gør ondt, os selvom de er de små ting. De små ting gør os ondt, eller irritere og jeg kan sagtens se at vi er vokset op i en verden hvor småtingene ikke skal fylde det hele og man ofte bare siger til vennerne at alt er fint, fordi man selv mener den lille ting er lidt latterlig at være ked af.

Jah du kender det sikkert når din ven eller veninde så alligevel mærker dig og bliver ved med at spørge om hvad der er galt, hvor dit svar så kan være:  det lige meget det sådan en lille ting.

Men venner det er ikke lige meget.

Det er nemlig de mange småting der ende med at tynge os mest her i livet hvis de får lov til at ligge og nage. Så jeg er her til at fortælle jer, noget som i sikkert ved i forvejen. DET ER OKAY AT LIVET GØR ONDT OG DET ER OKAY AT SIGE DET HØJT.

Det er okay at være ked af det og tale om det os selvom du nogen gange vågner og ikke ved hvorfor du er ked af det? Så fortæl en eller anden at du ikke har det så godt men ikke ved hvorfor. Jah det er derfor jeg skriver dette blog indlæg, fordi jeg har nogle ting indeni, som jeg ikke helt ved hvad er, jeg er lidt ked af det uden at vide hvorfor. Det er så her jeg bruger min blog til at fortælle om det og måske finde ud af hvad det er.

Men jeg stopper altså ikke her, jeg ringer til folk eller får dem til at ringe til mig for os at snakke med dem.

Det er okay at kalde på nogen når livet gør ondt, og mest af alt er det okay at livet gør ondt nogen gange.

Jeg skriver denne blog fordi jeg føler og ser at vi glemmer at snakke om tingene, vi glemmer at vi om morgenen bare skal tage tøj på og ikke behøver at lade facaden være en del af påklædningen.

Venner derude, bloglæsere , til dem jeg elsker – husk nu jer selv i livet, huske nu at elektronikken ikke altid er nok til at fortælle om hvad i laver, huske nu at det handler ikke om at se godt ud, udadtil, men mere at vise sig selv, det for du meget mere ud af.

 

Husk det er okay at være ked af det. 

Læst 29 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Jeg er enig i, at man skal have lov til at være ked af det, og at man ikke bør være flov over at græde. Men, derved sagt, så mener jeg også at man bør tænkte lidt længere, og overveje hvor slemt det egentligt er - det behøver selvfølgelig ikke være umenneskeligt tragisk, før at man har lov til at græde, men jeg synes tit jeg oplever folk, som går i spåner og forbander deres liv og medmennesker over de mindste og mest ligegyldige ting.
Folk frygter det triste og ukendte, de undgår folk der er negative eller deprimerede, fordi de enten ikke ved hvordan de bør reagere, eller fordi de ikke tør prøve at lytte eller hjælpe, eller, fordi de simpelthen er ligeglade. Folk der reagerer sådan er ikke din tid værd. Lad dem være, og find nogle du kan stole på. Det hjælper også på humøret, når folk pludselig viser interesse for dig, og ikke kun din facade :)
20/07-14

Funktioner

Del artiklen:


Opret note