FaceUP Logo

Hvordan man kan holde en samtale kørende

Udgivet 01/06 - 2014Opdateret 27/08 - 20142014-06-01

Jeg har i et stykke tid begyndt at finde ud af, hvordan man holder en samtale igang, og jeg vil mægtig gerne dele de råd, som jeg har været så heldig at få. 

Hvordan starter jeg?
En god måde, som kan bruges til at starte en samtale er at bruge personens informationer, som de har skrevet på deres profil. I kan starte en samtale på det. Så sikre man sig også, at den person man snakker/skriver med interessere sig for emnet. Det kunne også være nogle billeder, som personen har lagt op, som man kan spørge om. Bare sørg for, at ens start er interessant, og ikke død kedelig. Du skal kunne fange modtagerens opmærksomhed, så personen har lyst til at skrive med dig. 

Dårlige måder at starte på
Som jeg nævnte i min anden blog "Drenge - Tænk før i skriver", så er starten på en samtale ikke god, hvis man skriver "Hey smukke" "Hej lækre" "Er du fræk?". Dette er en virkelig dårlig start. De fleste vil ignorere dig, og andre spiller med på den for sjov, og til sidst ignorere dig. Mange folk synes også generelt, at man er klam og bare liderlig. Det giver ikke et godt indtryk på dig. 

Hvad så nu når jeg er i gang?
Nå man så endelig er i gang, hvad kan man så gøre? Spørg ind til det personen skriver om. Det kan holde en samtale i gang i lang tid. Bare pas på med ikke at stille for gentagende spørgsmål, så du begynder at blive irriterende. Det irritere mange, at de hele tiden skal forklare det samme. Hvis samtalen går død, så prøv med et nyt emne. Det er bedre end ingenting. 

Hvad kan så dræbe en samtale? 
Nogle af de ting, som virkelig kan dræbe en samtale er "Spørg hvis du gerne vil vide mere". Det er fint, at jeg kan spørge dig om noget, men hvad skal jeg spørge om? Når jeg får denne sætning at vide, så går jeg helt død. Jeg føler mig som om, at det er mig der tvinger dig til at skrive. Hvis man har en samtale, så ville det være bedst, hvis begge parter har lyst til at skrive. Det giver en hvis trykhed, og gøre også en selv glad, når folk spørge ind til en. Begge parter vil havde noget at snakke om, og begge parter kan dele deres viden. Eksempel "Hej. Hvordan har din dag været?" "Den har været god. Jeg har været i (bynavn) sammen med mine forældre for at se (ting)". Allerede der har vi begyndt en samtale. Så kan man så bygge den videre, hvis personen deler andet info. Der er rigeligt med info i den sætning til, at man kan bygge samtalen videre.
En anden ting, som også kan dræbe en samtale en smule er, hvis man spørge som tidligere, men personen siger bare "den var god" eller "helt fin". Man kan så prøve at spørge personen om, hvorfor den er god, eller hvad de har lavet.

Andre råd:
Jeg har oplevet dette en del, og det er begyndt at blive en del irriterende. Folk der svare en, og derefter begynder at ignorere en. Jeg ved godt, at nogle gange er det ikke lige en man gider at snakke/skrive med. Til de personer, som gør dette, så vil jeg sige til jer, at i burde fortælle os det. Man bliver hurtigt i tvivl, hvis folk ikke gider at svare en. "Hvorfor gider hun ikke at svare mig?" "Har jeg sagt noget forkert?" "Var jeg for irriterende?". Hvis i bedømmer personen, som en i ikke gider at skrive med, så er det bedre bare at lade være. Det er bedre med et afslag uden tvivl end et med tvivl. Det kan godt virke lidt ondt og sådan noget, men jeg vil hellere havde, at man ikke skriver til en, end at skrive og så ignorere en. 

Skriv en profil tekst. Dette gør, at man nemmere kan finde emner at snakke om. Man behøver ikke at skrive alt om en, men bare så man har nogle informationer, som man kan tage udgangspunkt i. Jeg har set rigtig mange "Jeg vil ikke skrive noget her fordi, så har vi intet at skrive om". Man behøver ikke at skrive en masse, men en lille smule gør intet. Det er en kæmpe hjælp for nogle. 

Til slut:
Dette er bare nogle råd, som jeg selv har fundet ud af, og som jeg har hørt. Jeg håber i folk kan bruge dem.

Hvis i selv har nogle, så skriv dem gerne. Hjælp dem der har brug for det Vink

Læst 173 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

syntes virkelig du har nogle gode tanker og nogle gode ideer, til hvad der kan kan holde en samtale godt kørene :)
01/06-14
Prøver bare at gøre indholdet spænende for folk at læse, men jeg er glad for, at du kan lide det :)
01/06-14
"Spørg hvis du gerne vil vide mere" kan også betyde at "Jeg ved ikke hvad jeg ellers skal skrive, så du må spørge" :P

Hvilket egentligt også er sundt for kreativiteten, derimod hvis man går død i den, så kan det være svært som du selv nævner. :)

Men igen, super skrevet :)
02/06-14
Godt initiativ. Ku’ man gøre det obligatorisk at læse det før man får lov at skrive beskeder/vink/snask?-
For det ville være herligt.
04/06-14

Funktioner

Del artiklen:


Opret note