FaceUP Logo

Hvorfor frigive hampen? Jeg påstår på ingen måder at være i besiddelse af "sandheden". Følgende er blot mine holdninger og overbevisninger på emnet.

Udgivet 11/07 - 2016Opdateret 11/07 - 20162016-07-11
Cannabis sativa (hamp) er en vidunderlig plante, tæt beslægtet med Humulus lupulus (humle). Det er en super tilpasningsvenlig plante, der kan trives i stort set alle klimaer. Frøene fra planten er kendt som en såkaldt "super food", da de er rige på stort set alle nødvendige næringsstoffer den menneskelige krop behøver for at trives. Desværre er planten ulovlig at kultivere i de fleste lande. Dog er nogen lande, og stater i Amerika, fremme i skoene når det kommer til lovliggørelse af denne vidunder plante.

Udover de lækre og super sunde frø har planten også stort potentiale som lægemiddel. Den har en påvist positiv virkning på en lang række lidelser. Bl.a. Depression, psykose, spiseforstyrrelser, smerter generelt, forskellige afhængigheder. Ja listen er lang, så her er et link: http://unitedpatientsgroup.com/resources/illnesses-treatable 
At listen er så lang, skyldes i høj grad den store variation i cannabinoider, der findes i forskellige sorter af planten.

Som om det ikke var nok, er planten tilmed god for jorden den dyrkes i.

Nu jeg er ved Cannabis og hvorfor det er sådan en fantastisk plante, må jeg hellere også aflive et par myter der er i omløb.

Myte #1: Cannabis er et såkaldt "gateway-drug". Det siger sig selv, når man kigger på procentdelen af befolkningen der har prøvet Cannabis. Hvis det virkelig var et gateway-drug, ville vi være en nation fuld af hardcore narkomaner nu. Hvad der får Cannabis til at fremstå som gateway-drug er nok nærmere lovgivningen på emnet. På grund af dens ulovlige status forhandles produktet jo af kriminelle organisationer. Organisationer der som oftest også tilbyder en stribe andre mere farlige substanser.

Myte #2: Cannabis er stærkt afhængighedsskabende. Først og fremmest benægter jeg på ingen måde at man kan blive afhængig af Cannabis, som man jo kan blive af så meget. Men afhængigheds potentialet i Cannabis er ikke nær så stort som de gerne ville have dig til at tro. Alkohol og cigaretter har større afhængigheds potentiale, og vi ser nok næppe lovens lange arm forslå et forbud mod nogen af disse substanser.

Myte #3: Cannabis giver cancer! Igen forkert. Nylige undersøgelser viser faktisk det stik modsatte. Jeg vil ikke gå i dybden her, men anbefaler en simpel google search. Der er masser at læse på emnet.

Der findes flere myter, og jeg kunne fortsætte denne artikel til langt ud på natten. Men jeg mener jeg har sagt hvad jeg ville sige her. Ønsker du mere detaljerede forklaringer, så er der tons vis af artikler at læse rundt omkring på internettet.

Do your own research, make up your own damn mind. ;)
Læst 18 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Er faktisk begyndt på engelsk undervisning!! så hvis du lige ville ligge denne her blod op på engelsk ville jeg være glad min gode herre! så kan jeg få øvet lidt!
11/07-16
No problem mate, skriver bare alle mine blogs på begge sprog  fra-
nu af.
I’ll get right on it. :)
11/07-16

Funktioner

Del artiklen:


Opret note