FaceUP Logo

MIG, mig, mig mig! SE MIG FOR HELVEDE! Egoisme at its best.

Udgivet 23/10 - 2010

Jeg har lige oprettet mig på sitet. Jeg var egentlig forberedt på hvilke type mennesker jeg ville finde herinde, så hvad jeg vil berette nu, er dog ikke noget der kom som en overraskelse for mig.

 

Da jeg uploadede mit profilbillede, valgte jeg en gammel tegning jeg lavede sidste år... For jeg har ikke rigtig nogen billeder af mig selv, og der stod ingen steder specifikt at det skulle forestille mig. Alligevel har jeg på fornemmelsen at det er hvad der forventes.

Og det er også det folk uploader.

 

Det er fint nok. Det er rart at se hvordan de mennesker man skriver med, ser ud.

Men er det virkelig det, som det kommer an på? Hvordan man ser ud? Vi er på nettet, vi har ingen fysisk kontakt alligevel. Skal man ikke "dømme" folk udfra hvem de er som person?

 

Jeg kommer fra et site hvor valg af profilbilleder er frit. Der er ingen krav om hvordan det skal se ud, udover at det bare ikke må være pornografisk eller anstødelig på nogen måde.

Billederne er samtidig utrolig små.

Hvorfor er det sådan? Jo, fordi folks udseende her, er fuldkommen irrelevant. Det er hvad folk har at sige, og har på hjertet som det handler om.

 

Her har samtlige brugere valgt et flatterende billede af dem selv, hvorpå de posere lidt akavet foran spejlet på toilettet.

Det handler meget om billeder. Tag et kig i de albums folk har, eller under fanen "Billeder". Du finder kun billeder af folk selv. Ikke engang et billede af et sødt kæledyr, eller noget andet finder man (Det er muligt de nok skal være der et sted, dybt begravet i egocenterede billeder, men jeg så ikke lige nogen, på mit korte visit).

Det hele handler om "Mig".

 

Det giver et meget klassisk billede af brugerne herinde, og mentaliteten. Det hele virker utrolig egoistisk, og enormt overfladisk.

Alene det at folk ikke engang har billeder af deres omverden, såsom kæledyr, venner, ting de værdsætter (udover deres eget spejlbillede) synes jeg tegner et overfladisk billede af mange unge i dag.

 

Jeg har oplevet at børn af denne type prøver uprovokeret og uopfordret at nedgøre mig, på en eller anden mystisk måde. Alle skældsord handler om udseende, eller socialitet.

Man skal ikke være nogen uddannet psykolog for at vide, at unge i teenage alderen sætter det sociale samværd højere end noget andet, men der er dog nogen som åbenbart ikke vokser fra det, og lære at acceptere andre mennesker for deres forskellighed.

Men hvorfor skal jeg drages ind i ego ræset?

Hvad undre mig mest, er netop at mange unge provokere uopfordret. Det er som om de tænder af uden grund. Nogen er ikke ligesom dem, og straks skal de flames. Man taler ikke til dem, men alligevel skal man svines. Måske sagde man noget til dem, men de opfattede det 3200 gange mere nedladende end det var ment.

 

Er det fordi man ønsker at folk sviner en? Eller er det fordi folk af denne type ofte er så nedgørende overfor hinanden, sviner ukonstruktivt til højre og venstre uden grund, at de bliver så nærtagende at de tror alle er efter dem?

Hvorfor ender denne slags ofte med at alting handler om at én eller anden ét eller andet sted jo MÅ have dårlige intentioner?

 

Jeg kunne nemlig sagtens forestille mig, at hvis nogen alligevel har fået kæmpet sig igennem alle disse stygge bogstaver (sry ppl, men nogen mennesker whiner lidt for meget over tekst) så hopper de straks i offensiven, og tror det hele handler om en nedladende generalisering af alle der synes håret skal sidde rigtig før man går ud af døren.

Så jeg vil gerne understrege til de langsomme, og specielt de nærtagende, at jeg af personlig erfaring omtaler en tendens blandt en stor del af en bestemt type, og jeg er ked af den tendens nogen har, når det kommer til en egoisme der føre til en negativ mentalitet om at alle skal være ens. Det er hvad deres adfærd bliver til, det handler om.

Hvis du er et fornuftigt menneske der er istand til at se tingene fra en anden side, og fundere over sagen i en stille og rolig og konstruktiv måde, så vil jeg gerne høre din kommentar :)

Læst 63 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Dér må jeg lige give Silja ret... Det er lidt dén der opdeling... Lidt baseret på hvordan folk er.. Men UDOVER det, så har du fat i noget, ja. Personligt synes jeg også bare, at det er smule behageligt at kunne se hvordan folk ser ud.. Så man kan danne sig et billed af, hvem man sidder og skriver med. Ikke sandt? Men et album udelukkende med venner, interesser og andet, det er ikke en dum idé... -
05/02-11
- Tror jeg faktisk, at jeg vil lave.. men jeg kan se din vinkel. Jeg kan se din mening. Jeg kan se hvad du vil have fat på. Og du har ret (Har du også, "Helenas Fiancée". Det er blevet et ret egocentreret samfund vi lever i. Det handler om heiraki. Hvilket er meget trist. Dog, hvad er der at gøre ved det? Indflydelserne kommer allesteds fra. Men du har virkelig ret. Det er blevet enormt egocentrisk
05/02-11
Jeg ville satme ikke syns om at min kammerat lagde et billed af mig ind på en vilkårlig side ;)
som du siger så har størstedelen af menneskerne herinde ikke billeder af deres omverden, det skyldes nok at deres venner ikke bryder som at blive sat på nettet..
07/10-11

Blogger

Riiwn:
Hej

Andre fra samme

Funktioner

Del artiklen:


Opret note