FaceUP Logo

Spis frugter og grønsager efter farve og form Naturens medicin farvekoder for super food

Udgivet 29/09 - 2015Opdateret 01/10 - 20152015-09-29

Har du mon nogensinde tænkt over, hvorfor naturens frugter og grønsager har vidt forskellige farver og ikke mindst f0rmer? For eksempel kan du have haft en undren eller en facination over en rødbedes nærmest intense blodrøde-farve eller en valnøds kringlede form, der nærmest ligner en miniature hjerne.

Hvorfor disse farver og former?surprised
Jeg kan ikke svare på det. Men det viser sig, at der findes rigtigt mange eksempler på, at farver og former kan hjælpe til, at finde ud af hvad f.eks. en frugt er god for.
Her følger lidt eksempler, der måske kan overbevise dig:

En valnød ligner som nævnt en hjerne, og sjovt nok indeholder valnøden et fantastisk mix af sunde fedtstoffer, der er gavnlige for hjernen.

Der følger ingen indlægsseddel med en gulerod, når der bliver trukket op af jorden. Men dens orange farve kan give dig en idé om, at den kan hjælpe din blege hud med at blive lidt mere gylden.

En tomat derimod er ganske rød. Vi ville nok ikke have, at vores hud så sådan ud, hvis vi lå for længe i solen. Men det viser sig rent faktisk, at spiser du meget tomat, bliver huden bedre til at modstå solens stråler, så du ikke så let bliver forbrændt.

"Løg er godt for øjnene" har man altid sagt, og tager du sådan et løg ud af sin brune skrald, ligner det faktisk et stort hvidt øje - ja dit eget øje begynder endda at græde, når det ser, du snitter i det... :')

Når du bliver syg, får et sår, en bums eller en forkølelse, så danner kroppen noget gult stof for at indkapsle eller bekæmpe bakterierne. Og sjovt nok virker gullige fødevarer såsom honning, advokado, ingefær og æblejuice anti-inflammatorisk. Dvs. de hjælper på at bekæmpe bakterierne.

Spiser man den blodrøde rødbede, eller drikker den røde juice herfra, viser undersøgelser, at der skal mere til, før du syrer til. Når kroppen belastes ved f.eks. en sprint, er det blodets opgave at forhindre, at musklerne syrer til ved at ilte dem. Denne process bliver altså bedre, hvis du har indtaget rødbede.

Der findes sikkert mange flere eksempler. Men om disse eksempler er tilfældige sammentræf eller reelle relationer og der derfor er et større samspil mellem natur og menneske, end vi har forståelse for, må stå hen i det uvisse for nu. Men fakta er det, at vi bliver klogere, dag for dag, på at bruge naturen som vores medicinskab.

Læst 199 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Skønt indlæg :) Det har uden tvivl voldsomt mange fordele at spise plantebaseret og varieret i alverdens skønne farver! Love your veggies - go vegan! ;)
#GoVegan #PlantbasedPower #MadMedMedfoelse #VeganskMad

01/10-15
Princess Zelda: i fald din sviner er til mig - og at det er mig, du kalder dumbass, kan jeg informere dig om, at jeg hverken er instagram-tøs eller internet prinsesse, så bare rolig, det er helt bevidst PÅ TRODS AF, at det ikke vises som typisk hashtags. Go’ dag til dag ;)
21/10-15
Kender folk som er gået 100% Raw vegan. Ser i, det er fanme hardcore, især når de skal bære rundt på både folks kritik, trang til usund mad, detox symptomer ect.
21/11-15

Blogger

Cajoy:
Verden er en underlig fisk

Andre fra samme

Funktioner

Del artiklen:


Opret note