FaceUP Logo

TÆNK DIG OM INDEN DU STEMMER!

Udgivet 04/09 - 2011

Tænk dig om inden du stemme!

Jeg er hverken politisk aktiv eller har nogen form for relation til noget parti, jeg alm. lønmodtaget og må betegnes som en ”ganske alm. Dansk borger”
Det er først gang jeg skal i stemmeboksen og har fulgt debatten tæt, for 1 månede siden havde jeg ingen ide om hvilket parti jeg skulle stemme på. Dog under det mig meget at største del af befolkningen stemme S og SF – Men det lyder også flot når de præsentere deres forslag, men kan det holde vand? – Jeg har taget 3 af de vigtigste og mest debatteret forslag fra deres ”Fair Løsning 2020”.

Millionær skat og større beskatningen af de danske banker er noget af det S og SF har præsenteret i deres ”fair løsning 2020”, som et sted de vil hente en del af deres penge. Der udover er de af den holdning at dem der har mere, skal gi mere til samfundet, hvilket i sig selv lyder glimerene og meget fair. Men kigger man lidt dybere i kortene og bag om alle de fine ord de kan, så kommer problemstillingerne. Vi har set mange banker krak og mange med dårlig økonomi. Begynder man at beskatte bankerne hårde skal de tjene flere penge, hvilket vil ske igennem højere rente, flere afgifter på betalingskort osv. Så hvem kommer til at betale for den øget beskatning af bankerne? – den almene dansker. Begynder man at beskatte de rige mere, begynder de af flytte deres formuer væk fra Danmark. Jeg giver som den første ret i at, selvfølgelig vil vi ikke se alle danske millionere pakke sydfrugterne og flygte fra danmark. Men gør bare 5-10% af dem det, kommer der et hul, og hvem står tilbage til at betale for dette hul – Den almene Dansker. S og SF siger at de ikke vil beskatte danskerne mere, via den direkteskat, MEN indirekte via en masse afgifter og højere renter!

12 min. mere om dagen er det sted de skulle hente de sidste 18 mia for fuld finassering af deres forslag. Det første jeg tænkte ”Arbejd 12 min. mere om dagen for at Danmark kommer igang igen, hvis det er det der skal til, så er jeg klar”. Men igen det lyder så flot når de står og præsentere det, men igen lad os kigge på bagsiden af medaljen. Der er 180.000 arbejdsløse i Danmark, hvilket er et rigtigt lavet tal hvis man kigger i historiebøgerne. Begynder danskerne at arbjede en time mere om ugen, vil der være rigtig mange virksomheder der vil blive nød til at skære ned på antalet af medarbejdere. For en virksomhed med 5 ansatte vil det svare til, at der skal findes arbejde til en medarbejder i en hel måned ekstra på et år – med udgangspunkt i en 8 timers arbejdsdag – Set i lyset af de krise tider vi er inde i vil specielt håndværkerfaget bliver ramt hårdt. Men også produktions virksomheder vil blive ramt hårdt, hvis der ikke er aftager nok til deres produkter. Alt i alt vil dette forslag øge arbejdsløsheden i Danmark, og derfor er det for mig uforståligt at mange af de arbejdsløse venter at stemme på Sociademokraterne.

Offentlige investeringer. Er også noget der har været meget oppe i debatten. At de vil udskyde de offentlige investeringer. Hvad vil det egentlig sige at udskyde de offentlige investeringer og hvad omfatter disse? – de offentlige investeringer omfatter bygning og vedligeholdelse af bygninger, veje og anlæg – som de mest synlige. Samt velfærdsområdet som sundhed og uddannelse.
Udskyde de offentlige investeringer = De vil altså spare på det område og vente med at bruge penge på det. Set i lyset af det overstående, om de 12 min, vil det ikke ligefrem hjælpe på arbejdsløsheden ved at udskyde de offentlige investeringer, så vil der være mindre offentlig arbejde og så kommer arbejdsløsheden også ind på det område. Lige ledes er det ikke bare noget man udskyder, ligsom os dansker ikke bare kan udskyde vores regninger hvis vi ikke lige har råd eller lyst til at betale. Det vil tvæt imod give en ordenligt økonomisk smæk senere, for de skal betales. Men igen får de pakket der ind i nogle fine ord som mange nok ikke helt forstår.

Konklution! S og SF er som jeg ser det dygtige til at sælge sig selv og overbevise om deres politik ved at pakke det ind i fine ord og halve sandheder. Jeg fårstår ikke at 26% af den danske befolkning stemmer på Socialdemokraterne – men jeg tror også det er de færeste der kender sandheden som beskrevet her! Jeg håber du tager overstående til efterratning inden du stemmer S og SF. Det er os ALLE det går udover.

Mvh Brian Smil - BriPed123@gmail.com

Kilder: fairlosning.dk, fm.dk

Læst 47 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Det er fint med kommentar. Men gerne i den mere seriøse afdeling. Det sjove er jo at fair løsning er en plan de har lavet for fremtiden, ergo det lige svært at komme med facts, når vi snakker fremtid. Du velkommen til at kommentere igen, hvis du er af en anden overbevisning end overstående lytter jeg gerne. Mvh Brian
04/09-11
Mhmm.. Overbevisende, og dybtgående. Fint skrevet.
05/09-11
Jeg er bare glad for, at jeg stadig er under 18. Nutidens politik handler kun om hvem der er bedst til at grave mudder frem om modparterne. Det er svært at finde ud af hvad de forskellige partier står for, når det eneste de snakker om er det lort, som de andre partier har lavet. Det er da klart at så mange unge ikke gider gå op i det mere, når det ikke er andet end mudderkrig..
05/09-11
fint
08/09-11

Blogger

Funktioner

Del artiklen:


Opret note