FaceUP Logo

Venner - grammatik for fanden

Udgivet 03/12 - 2015
Nu får jeg højst sandsynligt en masse hate... 
Venner, hvis I hurtigt bliver butthurt eller andet, så lad venligst være med at læse videre, da jeg ikke ønsker at skabe debat, men bare gerne vil ud med en personlig holdning, som jeg selvfølgelig håber på, at folk tager til sig.
I mennesker herinde, og alle andre steder for den sags skyld, bliver simpelthen nødt til at lære at skrive ordenligt. Det er ikke kun forkert eller ingen tegnsætning I bruger, men I staver forkert. I bruger enten slet ikke nutids-r eller også bruger I det på en helt forkert måde, så nu vil jeg lære jer det. Når I skriver et udsagnsord, et udsagnsord er det man gør, eksempelvis løber, kører, spiser, etc. i hvert fald kan de fleste ikke skelne mellem at køre bil og at 'kører' bil, det samme gælder for hører og høre. Så nu vil jeg lære jer en lille smart regel der kaldes spisereglen. Hvis du er ude at køre bil, men ikke kan kende forskel på hvornår der skal nutids-r på, så sig, i stedet for køre(r), spise/spiser. Så når folk spørger hvad du laver, så kan du hurtigt finde ud af, om du spiser bil eller om du spise bil... Lyder det dumt med spise bil? Så er der nok en grund til det. Det er fordi det er forkert. Du spise ikke bil, du spiser bil, medmindre du er ude at spise bil, så bliver det hele meget mere logisk. 
Det var det med nutids-r, nu tager vi lige hurtigt tegnsætning. Hver gang du i en sætning kan finde et udsagnsord, altså det man gør, og et navneord eller egenavn, som er ting eller mennesker, i en sætning, skal du sætte komma, der er mange andre kommaregler, som jeg ikke vil gå i dybden med, endnu. Når du så har formuleret et spørgsmål er det kun på sin plads at der kommer et spørgsmålstegn bagpå. For når du spørger en anden; "Du skal spise?" kan den sætning, uden et spørgsmålstegn, blive til en ordre og det kan vi jo ikke have. 
Hvis I er butthurt, så var I blevet advaret, men hvis I har flere grammatiske spørgsmål til mig, så skriver I bare. Lad os for fanden da få udryddet det ubehagelige børnehavesnak én gang for alle.
Til jer der har læst det hele igennem, tak for opmærksomheden. Hvis I spotter en fejl i min tekst, må I hellere end gerne henvende jer til mig, men hold en god tone.
Mange tak:)
Læst 54 gange

Kommentering

Kommentering er slået fra for denne artikel.

Funktioner

Del artiklen:


Opret note