FaceUP Logo

vi mødes efter døden

Udgivet 09/04 - 2009

Hver fjerde tror, at vi mødes efter døden

09. apr. 2009 12.05 Indland Opdat.: 09. apr. 2009 17.04

Når en af vores nærmeste dør og bliver begravet - så tror mere end hver fjerde dansker, at man kommer til at mødes igen med den døde.

Således tror 27 procent, at vi på den ene eller anden måde bliver genforenet med vores venner og familie.

- Det er overraskende mange. Det her handler jo ikke kun om, hvorvidt man tror, at der er et liv efter døden. Det her handler om, at man reelt tror, at der sker et konkret møde efter livet, siger religionshistoriker og ph.d. Kirstine Munk.

Det er en undersøgelse, som Jyllands Posten har fået lavet, der viser, at sytten procent af danskerne tror på, at de kommer i Guds himmel og bliver forenet med sine kære, og at ti procent tror, at de på anden vis bliver genforenet med døde i en åndeverden.

Tager ikke selv stilling
Set i lyset af, at 82 procent af danskerne er medlem af folkekirken, kan det virke som få, der tror, at man efter døden igen skal se sine nærmeste.

Men den køber Kirstine Munk ikke.

- Det kan lyde af lidt, men der er jo mange, der reelt bare er medlem af folkekirken, fordi det er en del af vores kultur. Mange bliver protestanter, fordi deres forældre er det. Så de tager ikke selv stilling til religionen og til, om man mødes med nogle efter døden. Dertil skal siges, at mennesker generelt har meget vage forestillinger om døden - og her bliver der stillet et meget konkret spørgsmål. Så det er virkelig overraskende mange, der svarer bekræftende på et så præcist spørgsmål, siger religionshistorikeren.

Disponeret til at tro
Hun mener, at genforeningstroen har rod i, at vores hjerner simpelthen er disponeret til at tro på sammenhænge.

- Vores hjerner er indrettet til at tro, at vi mødes igen. Vi laver en slags journal inde i vores hoveder. Hver journal passer til et menneske. I journalen husker vi så, hvem de er, hvad vi har lavet sammen med dem, hvordan de lugter osv. osv. Men når de så dør, så kan vi ikke forstå, hvor de er blevet af. Journalen er der - men mennesket mangler. Og så synes vi også, at mennesket må være et sted. Men vi ikke bare skrive i journalen, at vores ven f.eks. er i Australien. For han er død - og hvad så? Ja, så tænker hver fjerde altså, at så ses man jo senere igen, det er hjernens naturlige forklaring, mener hun.Himmel

- Alle andre ting kan vi forklare, hvad der sker med. Derfor synes vi, at vi også skal have en forklaring på, hvad der sker med os selv, når vi er døde. Derfor tror mange, at vi mødes igen - enten i himlen eller i en anden åndeverden, siger Kirsten Munk.

Læst 104 gange

Kommentering

Kommentering er er ikke muligt, da du ikke er logget ind.

Funktioner

Del artiklen:


Opret note